Moody's võttis Eesti Energia reitingu vaatluse alla

30.09.2011
Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's Investor Service teatas täna õhtul Eesti Energia pikaajaliste kohustuste reitingu A3 vaatluse alla võtmisest, mis võib viia reitingu alandamiseni.

Reitinguagentuur võttis vaatluse alla ka Eesti Energia võlakirjade reitingu, mis on praegu tasemel A3. Ettevõtte lühiajaliste kohustuste reitingut vaatluse alla ei võetud ja see jääb tasemele Prime-2.

Eesti Energia reitingu vaatluse alla võtmise põhjus on ettevõtte krediidiprofiili ja äririskide muutumine järgnevatel aastatel. Esiteks näeb agentuur võimaliku reitingu alandamise põhjusena reguleeritud turu tulude osakaalu vähenemist, mis muudab Eesti Energia majandustulemused turu muutustele tundlikumaks. Samuti analüüsitakse, kuidas mõjutab Eesti Energia krediidiprofiili investeerimiskava, mis vajab elluviimiseks ka täiendava omakapitali lisamist ettevõttesse.

Reitingu vaatlus kestab kuni kolm kuud ja reiting ei alane agentuuri tänase arvamuse kohaselt rohkem kui ühe astme võrra. Reitinguagentuuri hinnangul toetab Eesti Energia krediidireitingut Eesti valitsuse tugi ja see, et Eesti Energia on riigi peamine elektritootja.

Marina Bachmann
pressiesindaja