Eesti Energia korrigeerib 1. jaanuaril elektripakettide hinnakirja

21.12.2011
Eesti Energia viib 1. jaanuaril 2012 läbi elektrienergia hinnakirja iga-aastase korrektsiooni, mille tulemusel langeb levinuima elektripaketi Kodu 1 detsembri alguses teatatud hind 0,9% võrra. Elektri hinnakirja korrektsioon toimub tavapärasest varem, et elektriarvetel toimuksid muudatused klientide jaoks mugavalt ühel ajal.

2012. aastal tingib hinnakorrektsiooni novembri- ja detsembrikuu kõrgem õhutemperatuur, mis on muutnud elektripakettide tarbimisstruktuuri.

Liites kokku elektrienergia allapoole toimuva hinnakorrektsiooni ning varem teatatud Eleringi võrguteenuse ja taastuvenergiatasu tõusud, väheneb uuest aastast Kodu 1 paketis keskmise elektriarve tõus 5,5-protsendilt 4,6 protsendile. See tähendab, et 1. jaanuaril muutub Kodu 1 paketis elektriarve keskmiselt 1 euro ja 26 sendi võrra.

Elektripakettide uute hinnakirjadega saab tutvuda Eesti Energia kodulehel. Elektriarve komponentide ja nende hinnamuutustega saab tutvuda Eesti Energia kodulehel.

Marina Bachmann
Eesti Energia