Eesti Energia Kaevandused allkirjastasid ametiühinguga kollektiivlepingu

20.02.2013
Täna, 20. veebruaril, sõlmis Eesti Energia Kaevandused järgmiseks kaheks aastaks uue kollektiivlepingu Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu ning Narva Energia Ametiühinguga. Uue kollektiivlepinguga korrigeeritakse töötajate töötasusid alates 1. aprillist 2013.

Kollektiivlepingu läbirääkimiste olulisemaks teemaks oli töötajate töötasu tõstmine. Pooled leppisid kokku, et Kaevanduste töötajate töötasu suurendatakse alates 01. aprillist keskmiselt 8%.

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimehe Veljo Aleksandrovi sõnul on uus kollektiivleping aktiivsete läbirääkimiste tulemus ning hea kompromiss ettevõtte võimaluste ja ametiühingu ootuste vahel. „Läbirääkimised olid aktiivsed ja arutelud põhjalikud ning mul on hea meel, et tulemuseks on mõlema poole võimaluste ja vajadustega arvestav leping," sõnas ta.

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu juhatuse esimees Vladislav Ponjatovski ütles uut kollektiivlepingut kommenteerides, et ametiühing saavutas töötasu osas tööandjaga hea kokkuleppe. „Kokkulepitud palgatõus kompenseerib töötajatele tarbijahinna indeksi kasvu. Oleme läbirääkimiste käigu ja saavutatud tulemusega rahul," ütles Vladislav Ponjatovski.

Eesti Energia jätkab läbirääkimisi Narva elektrijaamades energeetikute huve esindava Narva Energia Ametiühinguga. Läbirääkimiste keskpunktis on töötajate töötasu ning läbirääkimistesse on kaasatud riiklik lepitaja.

Eliis Vennik
Eesti Energia