Tähista vabariigi aastapäeva rekordiüritusel „Eesti Terviseradadel ümber maailma"

17.02.2012
Terviserajad kutsuvad Eesti Vabariigi aastapäeva sportlikult tähistama 24. veebruaril üle Eesti toimuval rekordiüritusel „Eesti Terviseradadel ümber maailma".

Osalejate poolt suusatades, sörkides või kõndides läbitud kilomeetrite kogusummast püütakse kokku saada rekordarv kilomeetreid ümber maakera. Eelmisel aastal saadi kõigi osalejate poolt läbitud kilomeetrite kogusummast kokku enam kui poolteist tiiru ümber maakera ehk 62 661,4 kilomeetrit.

„Soovime tutvustada inimestele nende kodukandi terviseradade võimalusi ning kutsuda kõiki tervislikult aega veetma ja tervisekilomeetreid koguma," sõnas SA Eesti Terviserajad juht Jaak Teppan.

Ümber maakera kilomeetrite kogumisse annab tänavu oma panuse ka perekond Lemsalu, kes peavad kogu perega aktiivset ja tervislikku eluviisi tähtsaks. Pereisa Marek Lemsalu on eestlastele tuntud jalgpallurina, ta on Eesti jalgpallikoondise eest kaasa teinud 86 mängu ja löönud kolm väravat. Tütar Liis Lemsalu on eestlaste südamed võitnud lauljana.

„Et oma igapäevaseid asju, näiteks laulmist, hästi teha, on oluline olla terve ja energiline," sõnab Liis Lemsalu. „Tervisesport vabas õhus annab uskumatult hea enesetunde! Tulge vabariigi aastapäeval terviserajale kogu perega või sõpradega. Saate kaks head asja korraga – veeta aega oma lähedastega ja anda panuse eestlaste sportlikkuse tõestamisse," kutsub Liis Lemsalu kõiki terviseradadele liikumisrekordit püstitama.

Perekond Lemsaluga on 24. veebruaril kell 12 võimalus kohtuda Järve terviserajal Tallinnas. Üle kogu Eesti on terviseradadel lisaks tavalisele kilomeetrite kogumisele toimumas erinevaid üritusi, mille kohta täpsema info leiab kohaliku terviseraja koduleheküljelt.

Tervisesportlasi ootavad 24. veebruaril enam kui 80 terviserada, mis on hästi hooldatud ja suures osas ka valgustatud. Osalejate vaevaks jääb vaid kohale tulla ning tund või paar oma päevast tervislikule liikumisele loovutada. Omapoolse panuse andmiseks rekordi püstitamisse tuleb osalejatel sisestada läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse aadressil www.terviserajad.ee või Eesti Terviseradade facebook´i kontol. Suuremates keskustes saab läbitud kilomeetrid kirja panna ka kohapeal. Kogutud tervisekilomeetrid summeeritakse ning tulemuse teeb SA Eesti Terviserajad teatavaks vabariigi aastapäevale järgneval päeval.

Eesti terviseradade arendusprojekt on Eesti Energia, Merko Ehituse ja Swedbanki algatatud ettevõtmine Eesti terviseradade ja looduslike sportimiskeskuste oluliseks uuendamiseks. Ühisettevõtmise eesmärgiks on toetada Eestimaa terviseradade väljaarendamist, kindlustada aastaringne tasuta liikumisharrastuse võimalus ja kättesaadavus kõigile huviliste.

Rohkem infot:
Jaak Teppan