Jaotusvõrk alustas Tiskre alajaama ehitust

12.08.2011
Eesti Energia Jaotusvõrk alustas Tiskresse 10-kilovoldise (kV) jaotusalajaama rajamist, mis parandab piirkonna elektrivarustust. Uue alajaama ehitus maksab enam kui pool miljonit ehk 520 000 eurot.

Tiskre 10kV jaotusalajaam suurendab varustuskindlust Tiskre ja Kakumäe piirkonnas, mõjutades kokku ligi 2000 majapidamist ja ettevõtet. Seni on piirkond olnud peamiselt Tabasalu 110/10 kV piirkonnalajaama toitel, kust elekter jõuab majadeni pikkade õhuliinide kaudu.

„Jaotusalajaama ehitamine piirkonna koormuskeskmesse võimaldab elektrit kodudeni tuua otse võimsama ühenduse kaudu, vähendades vahelülisid. See omakorda parandab elektrivarustuse töökindlust ja kvaliteeti," rääkis Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere. Ta lisas, et kuna kaasaegsetes alajaamades on rohkem automaatikat, saab Jaotusvõrk uute seadmete abil kiiremini ka rikkeid avastada ja kõrvaldada.

Alajaama ehitustöid teostab ABB AS ja tööde valmimine on plaanitud aasta lõpuks. Tööde käigus ehitatakse jaotusalajaama hoone, paigaldatakse 10kV jaotusseade ja rajatakse alajaama elektrivõrguga ühendamiseks maakaabelliini.

Kokku haldab Eesti Energia Jaotusvõrk ligi 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. Neist 255 on piirkonnaalajaamad, 236 jaotusalajaamad ja 21 674 kesk-ja madalpinge alajaamad.

Marina Bachmann
pressiesindaja