Eesti Energia: eestlased kirjutasid end taas maailmakaardile

11.12.2012
10. detsembri seisuga olid kliendid Eesti Energiaga sõlminud üle 321 000 lepingu. Eesti Energia juhatuse liikme Margus Rinki sõnul on eestimaalaste aktiivsus elektrimüüja valikul muljetavaldav – sõlmitud elektrilepingute osakaalu poolest edestab Eesti juba praegu Põhjamaid.

„Teiste riikide kogemusele tuginedes uskusime, et turu avanemise hetkel valib ligi 20% klientidest endale elektrimüüja ja 80% klientidest jääb üldteenusele. Ent eestimaalaste aktiivsus ületas meie igasugused prognoosid. Kahe ja poole kuuga on kliendid Eesti Energiaga sõlminud üle 321 000 lepingu, mis katab 46% kõigist Eesti tarbimiskohtadest," sõnas Margus Rink.

Eleringi teatel on tänase seisuga 52% kõigist Eesti tarbimiskohtadest elektrilepinguga kaetud. „Hea meel on tõdeda, et vaatamata levinud üleskutsetele oodata ja vaadata, ei jäänud kliendid elektrituru avanemise protsessis kõrvaltvaatajateks, vaid osalesid selles aktiivselt. Tegelikult ongi aktiivsed kliendid olulisim elektrituru nurgakivi. Kui valdav osa inimestest jääks passiivseks ja eelistaks üldteenust, ei tekiks ka tõelist elektriturgu," rääkis Rink.

Kui müügiperioodi kahe esimese kuuga sõlmisid kliendid Eesti Energiaga pea 135 000 lepingut, siis kümne viimase päeva jooksul kasvas uute lepingute arv üle 321 000. Keskmiselt sõlmiti sel perioodil e-teeninduses, telefoni teel ja kontorites pea 19 000 lepingut päevas. Ligi 85% lepingutest on sõlmitud paketis Kindel ning populaarseim periood on 12 kuud. Rohkem kui pool lepingutest on sõlmitud e-teeninduses.

Eesti Energia praegused kliendid saavad 1. jaanuarist jõustuvaid elektrilepinguid sõlmida veel detsembrikuu lõpuni. Uuel aastal saab elektrilepinguid sõlmida 365 päeva aastas. Arvestada tuleb siis vaid sellega, et elektrilepingud hakkavad kehtima kuuvahetusel ning et elektrileping peab olema sõlmitud vähemalt 21 päeva enne uue kuu algust.

Eliis Vennik
Eesti Energia