"Avasta loodusnähtused!" Energia avastuskeskuses

06.10.2011
Alates 4. oktoobrist kuni 4. veebruarini on Energia avastuskeskuses interaktiivne näitus ja teadusteatriprogramm "Avasta loodusnähtused!". Näitusel näeb ja saab teada, kuidas tekib välk, miks on linnas vahel väga kõva tuul, kuidas tekivad keerised ja kui külm või kuum võib olla Maal. Samad teemad on jutuks ka Energia avastuskeskuse teadus- ja arendusjuhi, Aare Baumeri, uues teadusteatriprogrammis.

"Seni on olnud nii, et kui millestki õieti rääkida pole, räägitakse ilmast. Täna, kliima soojenemise teemaliste arutelude taustal, ei ole ilmast rääkimine aga enam sugugi tühi-tähi teema, vaid lausa nii keeruline, et raske seisukohta võtta. Seepärast otsustasime minna uue näitusega tagasi rohujuure tasandile ja teha lastele selgeks, mis on ilm, kuidas ta tekib ja muutub, millal saab halvast ilmast loodusnähtus ja miks," ütleb Energia avastuskeskuse juhataja, Kertu Saks.

Näitus on välja töötatud koostöös Helsingi Ülikooli õpetajakoolituse osakonna ning Riia laste teaduskeskusega "Tehnoannas Pagrabi". Tegemist on rändnäitusega, mis sõidab veebruaris 2012 Tallinnast ka Riiga lapsi ilmateemadel harima. Helsingi Ülikool viib nii Tallinnas kui Riias näitust külastanud õpilaste hulgas läbi interaktiivsete õppemeetodite alast uurimust.

Näituse ja teadusteatri projekti toetas fond Nordplus Horizontal. Energia avastuskeskuse suurtoetajaks on Eesti Energia AS.

Energia avastuskeskus asub Tallinnas Põhja pst 29.
Lisainfo www.energiakeskus.ee