Eesti Energia Tehnoloogiatööstusest sai Elexi esindaja Baltikumis

06.09.2012
Šveitsi insenerfirma Elex AG ja Eesti Energia Tehnoloogiatööstus sõlmisid koostööleppe, millega tehnoloogiatööstusest sai Elexi tehnoloogia ainuesindaja kõigis kolmes Balti riigis. Elex pakub kaasaegseid tehnoloogiaid tööstuste keskkonnamõjude vähendamiseks ning on sel turul tegutsenud juba enam kui pool sajandit.

„Tööstustele keskkonnasõbralike lahenduste pakkumine on osa meie pikaajalisest strateegiast, " ütles Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimees Martti Kork. „Koostöö Elexiga annab meile võimaluse pakkuda maailmatasemel keskkonnatehnoloogiat kiiresti kasvaval turul," selgitas ta.

„Me oleme uhked, et saame koostöös Enefitiga pakkuda tipp-tasemel tehnoloogilisi lahendusi õhuheitmete vähendamiseks ka Balti riikide tootmisettevõtetele," ütles Elexi peadirektor Ulrich Leibacher. Sõlmitud lepe ei välista ühist tegutsemist ka väljaspool Balti riike. Kahe ettevõtte koostöö algas aasta tagasi kui Eesti Energia Tehnoloogiatööstus ehitas ja paigaldas Elexi tehnoloogiat kasutavad elektrifiltrid Eesti Energia Õlitööstuse Enefit140 tootmisseadmele ning uuele Enefit280 seadmele.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus, mis rahvusvaheliselt tegutseb Enefiti kaubamärgi all, pakub laia valikut tehnoloogilisi projektlahendusi energeetika ja tööstuse valdkonnas. Pakutav tervikteenus hõlmab nii projekteerimist, tehnoloogia valikut ja valmistamist, kui ka paigaldatud seadmete hooldust. Eelkõige elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste arendamisele keskenduv ettevõte annab tööd enam kui 1 300 idavirumaalasele.

ELEX on pikkade traditsioonidega Šveitsi perefirma, kus välja arendatud tehnoloogial töötavaid elektrifiltreid on üle maailma paigaldatud enam kui 7 000 tööstusobjektile. Kuna arendustööle pööratakse suurt rõhku, on valdav osa ELEXi ligi sajast töötajast insenerid.

Eliis Vennik
Eesti Energia